Σωστή πλύση και φροντίδα μαγιό

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του όλα όσα το συνοδεύουν: τα μπάνια στις παραλίες και τις πισίνες, τα θαλάσσια σπορ, η ηλιοθεραπεία! Έχεις ήδη προμηθευτεί το αγαπημένο σου μαγιό και το μόνο που θέλεις είναι να παραμείνει τόσο λαμπερό και εντυπωσιακό όπως την πρώτη μέρα που το πήρες στα χέρια σου!

Συμβουλές Πλύσης

1. Σας συστήνουμε να πλένετε τα μαγιό στο χέρι. Το στύψιμο στο πλυντήριο μπορεί να προξενήσει ζημιά στο ύφασμα.

2. Σε μία λεκάνη με κρύο νερό, προσθέτετε ένα απαλό απορρυπαντικό και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια τοποθετείτε μέσα στη λεκάνη το μαγιό MED.

3. Τρίβετε απαλά το μαγιό μέσα στη λεκάνη, χωρίς βίαιες κινήσεις και χωρίς να χρησιμοποιείτε βοηθητικά εργαλεία. (Μία βούρτσα ή ένα σφουγγάρι μπορεί αλλοιώσει το ύφασμα με αποτέλεσμα αυτό να ξεφτίσει. )

4. Αφήνετε το μαγιό μέσα στο νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με κρύο νερό. Προσοχή: Βεβαιωθείτε πως έχετε ξεβγάλει πλήρως τα υπολείμματα απορρυπαντικού από το ύφασμα, αλλιώς θα προκαλέσουν αλλοίωσή του και πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα. Μην στύβετε και μην τεντώνετε το μαγιό για να στεγνώσει.

5. Απλώνετε το μαγιό σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο. Αποφύγετε την έκθεση του κατευθείαν στον ήλιο, καθώς ο ήλιος ξεθωριάζει το χρώμα. Εάν θέλετε να είστε σίγουροι πως το μαγιό σας θα σας συντροφεύσει για πολλά καλοκαίρια ακόμα, αποφύγετε το στεγνωτήριο. Η υπερβολική θερμότητα του στεγνωτηρίου μειώνει την ελαστικότητα και βλάπτει το ύφασμα.

Συμβουλές Φροντίδας

1. Πριν βουτήξετε στη θάλασσα ή την πισίνα, σας προτείνουμε να κάνετε ένα γρήγορο ντους με το μαγιό σας, προκειμένου να προστατέψετε το ύφασμά του από το αλάτι ή το χλώριο.

2. Για την ώρα της ηλιοθεραπείας είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα στεγνό μαγιό, καθώς ο ήλιος μπορεί να βλάψει το βρεγμένο ύφασμα ενός μαγιό.

3. Προτιμήστε αντιηλιακό σε μορφή κρέμας. Το λάδι καθώς και τα προϊόντα αυτομαυρίσματος μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στο μαγιό. Γι αυτό λοιπόν σας συμβουλεύουμε, εαν χρησιμοποιείτε τα παραπάνω προϊόντα, να προσέχετε να μην έρχονται σε επαφή με το μαγιό.

4. Μην αφήνετε το αγαπημένο σας μαγιό βρεγμένο για πολλή ώρα! Επίσης φροντίστε να το αφήνετε να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε στην τσάντα θαλάσσης σας, προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές και φθορά.